STEVIG EN DE ROOYSE WISSEL BUNDELEN KRACHTEN IN SITTARD

Vanaf 16 oktober 2020 is De Rooyse Wissel eigenaar van dit pand aan de Rijksweg-Zuid in Sittard. In dit pand gaan zij samen met STEVIG een forensische RIBW starten. Deze RIBW krijgt dezelfde doelgroep als de Schakel in Oostrum (gemeente Venray). Er kunnen maximaal 15 cliënten met een licht verstandelijke beperking begeleid en beschermd gaan wonen. Als alles volgens planning verloopt, zullen hier vanaf februari 2021 de eerste cliënten gaan wonen.

Via de Schakel bieden ze verblijf en behandeling aan cliënten die (nog) niet zelfstandig kunnen wonen. Door hun verstandelijke beperking kunnen ze niet in een reguliere instelling terecht. Het tijdelijke verblijf is gericht op resocialiseren door het vergroten van de zelfstandigheid en zelfredzaamheid, het leren aangaan en onderhouden van sociale contacten en een passende dagbesteding of werk vinden.

Waarom deze uitbreiding?
In het zuiden van Limburg willen ze graag hun zorgaanbod verder uitbreiden. Cliënten kunnen dan terugkeren in hun oorspronkelijke omgeving, nu bieden ze alleen opvang in Oostrum. STEVIG heeft al een ambulante polikliniek in Sittard, waardoor de gemeente bekend is met deze vorm van zorg. Er wordt in dit project nauw samengewerkt met de gemeente Sittard-Geleen.

De verkoop betrof twee voormalige herenhuizen. Deze voormalige woningen met een totaal vloeroppervlak van ca. 600 m2 zijn ingericht als kantoor- en praktijk- / behandelruimten. Verkoper werd bij deze transactie geadviseerd door MVGM Bedrijfsmakelaars Maastricht.